Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Gotta get som action (now!)

Ni vet den där klyschan om att småbarnsföräldrar aldrig har tid att gå på bio? Den stämmer. Men i helgen kommer mina föräldrar på besök, så nu jävlar är det filmtajm!
Men vilken film ska vi se?
Min tjej tyckte Away we go och jag fann faktiskt det milt förolämpande.

Annons

Att föreslå en film om ett ungt par i sängfrisyr och mysbyxor som letar efter föräldraskapets inneboende mening för en man som varit pappaledig i snart en månad är som att föreslå att man ska gå och käka på Café Operas bakelsebuffé för någon som precis kommit ut efter att ha suttit inlåst i en godisaffär i tre veckor. 

Jag vill ha action. Eller, jag måste ha action, nu! Jag vill ha explosioner och darrande honnörer. Jag vill ha väderbiten hud och hemrullade cigaretter som sprätts i väg med pekfingret precis efter något tufft har sagts (men innan nån blir skjuten). 
Därför blev jag så glad att se att Kathryn Bigelows The Hurt Locker får bra kritik av Fredrik Strage. Filmen handlar, som bekant, om en bombdesarmerare under Irakkriget. Och jag tror att filmen kan ha precis samma effekt på en pappaledig man som huvudpersonen Sergeant William James har på bomber.
För om inte jag får se The Hurt Locker i helgen så kommer jag att explodera.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar