Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Här köper ni chilis och sånt

 |  Publicerad 2012-09-24 11:19  |  Lästid: < 1 minut

En del av er har redan hunnit börja provlaga ur min kokbok för en massa texmexbilder har börjat dyka upp på instagram. Askul! Fortsätt med det. Mitt namn är @jonascramby (extra guldstjärna till dig som arrangerade en bild på omslaget hemma, komplett med hund, utspilld drink och guaccaskål).

Jag har också börjat få en hel del mail med frågor om var man kan hitta specialgrejer som torkade chilis, masecamjöl och tortillapressar och sånt?

Svaret är att i Stockholm så finns det välsorterade mexmatsavdelningar på såväl Chez Albert som på Sydamerikanska livsmedel i Hötorgshallen. Extreme food på söder har även tortillapressar – även om de tydligen tar slut ganska snabbt så ni får vara på hugget. Bor ni inte i Stockholm så brukar många ICA-butiker nu för tiden ha små förpackningar med torkade ancho- och chipotlechilis som säljs i kit. Eller så får ni helt enkelt beställa på nätet. Till exempel på Andale Orale. Sedan är jag ganska så säker på att de flesta lite större städer också har affärer där det säljs sydamerikanska matvaror (Extreme food har till exempel filial i Göteborg) men det vet nu i så fall ni bättre än jag. Så har ni några heta tips på mexmatvaror ute i landet – skriv dem i kommentatorsfältet!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-09-24 11:22