Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Jag är rojalist, tror jag

 |  Publicerad 2010-06-22 10:01  |  Lästid: < 1 minuter

Jag som alltid trott att jag var republikan upptäckte under helgens festligheter att jag nog är rojalist ändå. Inte för att jag kollade på skiten, är du galen, men för att jag insåg att kungahuset är vår tids motsvarighet till Klarakvarteren. Jag tror nämligen att även om det känns rätt för oss just nu, så skulle kommande generationer hata oss om vi skulle riva kungahuset också.

Jag tycker att det är perfekt som vi har det nu. De allra flesta dagar tänker vi inte på dem, men om vi plötsligt får lust med lite anakronism så står de där, med sina stela leenden och tiaror, sina medaljer och guldepåletter, sina sprayade frisyrer och kornblå sidenklänningar och vinkar konstigt. Slottet fungerar som ett slags levande museum för barn och turister och kungligheterna själva som glorifierade versioner av sådana där AMU-arbetare som bakar tunnbröd i folkdräkt på Skansen. Så vad är problemet?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:57