Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Jag och Malcolm McLaren

Samma dag (igår) som jag skriver om spetsbörsar och feminina stråtrövare på den här bloggen avlider mannen som en gång skapade stilen: Malcolm McLaren. Det är alltid Sex Pistols som nämns i samband med McLaren men för mig har hans största populärkulturella arv alltid varit Bow Wow Wow och Adam and the Ants – kanske världens snyggaste båda band någonsin (vid sidan av The Clash).
Jag har alltid haft en seriös crush på Bow Wow Wows sångerska Annabella Lwin – hon var orsaken till att den första flicka jag jag någonsin presenterade hemma hade en meterhög mohikanfrisyr.

Annons

Och på skolfesterna i mellanstadiet försökte jag klä mig som Adam Ant: Röda skinnbyxor, vit sidenskjorta, spetsiga mockaskor och en svart piratscarf i midjan. Sjukt snyggt då, lika snyggt idag. Kolla:


Som en liten hyllning till McLaren ska jag nu gå till ICA och köpa babywipes – och med stolthet betala ur min spetsbörs.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar