Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Jag svarar på en fråga

Signaturen Nicke skriver: Jag måste bara säga att jag får ilningar i mina amalgamfyllda tänder när jag tittar på den allra sista bilden (ovan)… är hon fastsurrad vid ett träd eller är ”kullen” helt enkelt inte så brant som den ser ut?

Annons

Jag svarar: För det första så tror jag att det som förälder är ett precis lika stort misstag att vara överbeskyddande som att vara ansvarslös. För om man är hela tiden är orolig att det ska hända något och tjatar på sin unge att ta det försiktig så säger man ju faktiskt till barnet att det är odugligt och inte klarar att ta eget ansvar. Och, som en konsekvens, så blir han eller hon antagligen till en osjälvständig och neurotisk vuxen (och inte ens på ett sånt där charmigt Woody Allen-vis). För det andra så ligger jag precis bakom och håller henne i vaderna.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar