Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Jag tror vi fostrar en goth

Hemma i vår hall finns det en mysko öppen spis. Ingen annan lägenhet har någon öppen spis och det finns inte ens några rökgångar. Ändå är det någon som för länge sedan har murat en spis i vår hall. Mycket mysko.
På den här öppna spisen, i alla fall, så har vi samlat alla våra mest mysko grejer: gamla biblar, uppstoppade djur, vodooskulpturer, indianreliker, day of the deadprylar och en massa annat. Kolla:
Annons
Många som kommer hem till oss undrar om inte Dixie är rädd för den öppna spisen och alla konstiga prylar. Men det underliga är att det är precis tvärtom. Hon är fascinerad av grejerna. Hon älskar dem.
Hon kan sitta hur länge som helst i min famn och undersöka dem. Och när hon blir helt tyst så vet man alltid var hon är. Då står hon blick stilla i hallen och stirrar. Som en mysko, mysko gothbaby. (Om man tänker bort nyckelpigepyjamasen.)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar