Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Jakten på Cramburgaren: update

 |  Publicerad 2011-09-12 09:17  |  Lästid: < 1 minuter

Jag har ett problem som jag försökt förtränga en tid men som jag nu känner att det är dags att ta tag i: hur ska jag egentligen göra med hamburgerbrödet till Cramburgaren? Ett extremfluffigt och mjukt bröd som samtidigt pallar stå emot lite köttsafter är nämligen helt avgörande för en god hamburgare. Och i dagsläget finns det helt enkelt inga svenska, kommersiella hamburgerbröd som uppfyller dessa krav. Men hos bagarna då? Fouhgedaboudit! De är alldeles för inne i en ding ding värld av dinkelsikt och levainsurdeg för att inse att vissa bröd varken ska smaka för mycket eller erbjuda något tuggmotstånd över huvud taget.

Så jag tror faktiskt inte att man kommer undan det: vi måste nog baka våra egna bröd. Jag vet att det är jobbigt och kladdigt och att Cramburgaren ska vara en folklig burgare som vem som helst ska kunna svänga ihop. Men om vi gör så att vi bakar en stor jäkla batch som vi sedan har i frysen? Borde inte det funka? Ikväll tänkte jag i alla fall försöka provbaka Hamburgare.orgs potatisfrallor. Förhoppningsvis uppfyller de mina hårt hållna krav OCH fungerar att frysa in (och sedan tina). Återkommer med resultat.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:52