Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Jonas Cramby *nickar kort* åt…

Min nya självhjälpsguru Sonny Barger tycker inte bara att man måste konfrontera alla de arslen man stöter på längst livets stig. Det är också oerhört viktigt, menar Sonny, att ge uppskattning där det förtjänas. Detta gör han genom en kort nickning i denne persons håll. Sjukt coolt! Så det tänkte jag också börja göra. Denna vecka *nickar jag kort* åt…

Annons

… Mina kollegor Viktor Barth-Kron, Fredrik Backman och Markus Kylén. Viktors skarpa samtidsanalyser, Backmans underbara vardagsiakttagelser och Kyléns klassiskt välskrivna punchlines – hade vi bott i USA hade dessa tre herrar för länge sedan suttit i författarrummen till Conan eller The Daily Show och kastat ihopskrynklade A4-papper i sopkorgar.

… Signe Siemsen. När nytillträdda redaktören för metromode och svincoola bloggaren/DJ:n/modellen Signe Siemsen häromdagen skrev att hon gillar den här bloggen fylldes min inbox ögonblickligen av mail från avundsjuka killkompisar. Jag svarade dem, naturligtvis, med ett rungande ”BOO-YA!”. Det tackar vi för, Signe.

… Mattias Nilsén. Jobbar du med tv och letar efter uppföljaren till Solsidan? I så fall är den fiktiva före detta blogg- numera twitterkaraktären Mattias Nilsén – en glad, surdegsbakande söderkille som blivit lite orättvist behandlad av livet den senaste tiden – den perfekt samtida och tragikomiska komedikaraktären. Jag har ingen aning vem som skapat honom, bara att jag skrattar så jag gråter.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar