Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Kokbokstipset: 24 timmar

 |  Publicerad 2012-04-25 15:29  |  Lästid: 2 minuter

Inte för att skryta men som frilansjournalist blir man ju bjuden till oerhört mycket PR-event hela tiden. Faktum är att man blir bjuden till så många gratisätartillställningar att jag en gång räknade ut att man antagligen skulle kunna överleva på att bara äta PR-snittar och dricka goodiebag-Ramlösa. Ett tag funderade jag på att försöka göra just detta och kom till och med på ett namn för rörelsen: Urban Survival (UrSur). Problemet var bara att om man skulle gå på alla dessa tillställningar, så skulle man ju inte ha någon tid att jobba – och då skulle ju inbjudningarna snart sluta komma. Så jag skippade  hela idén.

Häromveckan fick jag dock på en inbjudan som jag inte kunde säga nej till: AG- och Rolfs Kök-krögaren Johan Jureskog hade release för sin splajdans nya kokbok 24 timmar. Denna innehåller en massa klassiska AG/Rolfs kök-recept (Rödvinsbrässerade oxkinder med gotlandstryffel!) och ni kan, om ni vill, köpa den på hans båda krogar. Förutom världens bästa goodiebag (en bit kött) så bjussade Jureskog också på en mycket trevlig trerätters vid AG:s chefs table. Så här såg den ut:

Först lite foie gras med stekta äpplen och krutonger.

Sedan en stor satans bläckfisk, serverad family style med mycket chili och koriander. Mycket gott.

Avslutningsvis den kanske godaste desserten nånsin: Engelsk varm kolapudding med whiskey, tofféeglass & vaniljsås. Finns på menyn på Rolfs kök just nu. Om ni har någons slags vett i kroppen tar ni genast och beställer bord.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar