Hoppa till innehåll

Kort Austin-guide

Signaturen Adam skriver: Hej Jonas. Jag ska för första gången i mitt liv åka en vecka till Austin. Det verkar vara en av dina favoritstäder, har du några tips på vad jag inte får missa? Har kollat på gamla inlägg och blogginlägg men du kanske har något extra som man absolut inte får missa? Jag svarar: Eftersom … Continued

Signaturen Adam skriver: Hej Jonas. Jag ska för första gången i mitt liv åka en vecka till Austin. Det verkar vara en av dina favoritstäder, har du några tips på vad jag inte får missa? Har kollat på gamla inlägg och blogginlägg men du kanske har något extra som man absolut inte får missa?

Jag svarar: Eftersom jag, som sagt, har mycket att göra just nu så – samtidigt som jag inte vill att någon ska missa Austins speciella charm – så svarar jag genom att helt enkelt klippa in ett ett gammalt mailsvar till en annan läsare som sökte Austin-tips (därav den något opoloreade stilistiken). Här kommer det:

”Oj! Lyllo! Det är väldigt, väldigt lätt att äta/dricka gott i Austin. På South congress och 1st street står det tex hundratals food trucks som är kul att gå på upptäcksfärd bland. Men det man absolut inte får missa är att käka BBQ på antingen Franklin BBQ eller LA BBQ – det förstnämnda är populärare men jag gillar nog LA bättre. Det är en truck på en parkering där det är party särskilt på söndagarna, med band som spelar och gratis bira och sånt. Supermysigt och gott. Franklin har också minst två timmars kö. Vill man ha tacos gillar jag Torchys tacos – som både har food truck och vanlig restaurang på 1st street. En riktig gammaldags taco truck – supersunkig men med grym mat – är El Taco Rico. Står vid en kemtvätt.  Gueros är tacoklassikern med grymt snygg gammal lokal – men med sådär mat. Dock har de en grymt mysig trädgård med livemusik och tacos al pastor som de tär trevligt att öla på. Min favoritbar, i både Austin och världen, är annars Continental club. Får inte missas. Texas chili parlor är också grymt att dricka på – plus att de har en berömd chili. Det är där f.ö. där som de krökar i Death proof (Down in mexico-scenen!). Har du något att säga till om var ni ska bo så är Hotel San José perfekt. Asfint och ligger mitt i smeten på South congress (rakt över gatan från Continental club). Brevid ligger Austin Motel som inte är snyggt men bra läge och bra mycket billigare än San José.

Kan du komma iväg från stan nån dag så är det bara nån timme med bil till de riktigt klassiska gamla BBQ-ställena. Ett besök på tex Black’s i Lockhart, Snow’s i Lexington, Louie Mueller BBQ i Taylor eller City market i Luling är ett minne för livet.”

Ovan: Bilder från LA BBQ. Nedan: Bilder från Franklin BBQ.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.