Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Korvfrossa!

Vaknade precis maltdoftande och alldeles glansig runt munnen med en bit surkål fortfarande hängande i skägget. Vad har hänt? Jo, just det igår var jag på det hemliga korvsällskapet Confrérie de Riche de Saucisse premiärmiddag på Riche i Stockholm. Alla som är något i korv-Stockholm var där. Kolla här bara:

Annons

Klas Ekman.

Nikola Adamovic.

Calle Stoltz.

Jag.

Björn Terring.

Kort sagt: Det var oerhört gott och mycket trevligt. (Det blir ju ofta det när korv är inblandat.) Här är tre fina, och ganska random, korvminnen:

* Jag befinner mig i den lilla cajunstaden Breaux Bridge i Louisiana och råkar ramla över ett litet hak som säljer fantastiska boudiankorvar med knapriga cracklins (fläsksvålar) i. På kvällen äter vi dem med ett sexpack Dixies på verandan till det lilla ruckel vi hyrt precis vid bayoun. Cikador i luften, mockasinormar i träsket, mossa hängande från träden.

* Det är det ironiska 90-talet. Jag och några kamrater har sett i en annons att restaurang Löwenbrau vid Fridhemsplan i Stockholm ska ha ”korvfrossa” och tycker att ordet är så roligt att vi bara måste gå dit – ironiskt så klart. Fnissande beställer vi in stora stövelöl och förser oss av weisswursten  – och som alltid när man gör nåt ironiskt har vi snart otrolig kul på riktigt.

* Jonna Bergh berättar att hennes pappa, under långresor, brukar ha ett paket wienerkorv att äta från i det där lilla facket brevid växelspaken. Alltid undrat vad det är till för.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar