Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Lite mer om Titto

Förra veckan skrev jag en kolumn i Metro om hur det antagligen bara är en tidsfråga innan TV4:s tittarombudsman Titto flippar ur. Detta på grund av alla de oresonliga surkartar som ringer/skriver in till kanalen och klagar på att det är för mycket reklam och/eller undrar om Lost kommer med en ny säsong. Idag  avslöjade TV4 att Titto, mycket riktigt, avgått och att han idag arbetade sin sista dag.

Annons

Nu ser jag att min bloggkollega Johan Hurtig skriver om händelsen (mycket roligt) och att Tv4-tittarna fått chatta med sitt ombud en sista gång (nästan ännu roligare). För  när man läser chatten inser man att Johans inlägg inte är speciellt överdrivet –  Titto kommer aldrig komma undan, han kommer få dras med folk som klagar på ljudläggningen och frågar vilka dagar Hem till gården går i repris i resten av sitt liv.

Han kommer sitta där på torpet och äta butterkaka i solen och plötsligt kommer det köra in någon vilt främmande människa på gården, veva ner rutan och fråga om Jeopardy kommer tillbaka och när Titto svarar,  ”Jag vet inte”, kommer personen göra en bresop så att stensingeln yr och köra därifrån med långfingret i luften.

Eller så kommer Titto gå i skogen och plocka svamp och småprata med frugan när plötsligt en man på en mountainbike kommer komma cyklande. Han kommer stanna, ta av sig hjälmen och upprört undra hur TV4 kan glorifiera maffian genom att visa Sopranos. Och när Titto lugnt och stilla förklarar att det är SVT som sänder den serien kommer mannen på mountainbiken stirra på Titto ett tag, sparka till hinken så att kantareller  yr och cykla därifrån.

Titto tror att han är ute, men de kommer dra honom tillbaka in.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar