Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Boktips: Locals only

Det enda jag köpte när jag var i Los Angeles förra veckan var den extremt Kalifornienporriga Locals Only av Hugh Holland – en jättestor fotobok sprängfylld av skateboardbilder från 70-talet. Rekommenderas verkligen om man gillar sånt där. Titeln refererar så klart till hur extremt lokalpatriotiska vissa Los Angeles-skejtare var – och kanske är – och hur de brukar jaga i väg folk som tjuvåker på deras favoritplatser.

Annons

Och grejen är att jag förstår dem: precis utanför mitt hus finns nämligen en liten gräsplätt där jag brukar rasta min hund om mornarna. Och för varje dag som går blir jag lite, lite mer irriterad på alla jävla gubbar med taxar som kommer dit från andra kvarter. ”Locals only”, tänker jag då och knyter näven i byxfickan och funderar på hur jag bäst kan jaga bort dom och precis nu, när jag skriver det här , inser jag hur jäkla töntigt detta är av mig. Jag ber om ursäkt.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar