Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Magasinsklassikern: Fejkomslaget

Jag skrev tidigare om hur TV4:s Halv åtta hos mig är helt beroende av deltagarna om jag har lust att kolla eller inte. Och denna vecka måste jag säga att de har träffat helt rätt med castingen. Veckans deltagare är genomgående charmiga och roliga och jag ser löjligt mycket fram emot kvällens avsnitt med den smånördige data/tårtexperten. Vad ska han egentligen koka ihop?

Annons

I gårdagens avsnitt hemma hos frilansjournalisten/företagaren Camilla Björkman tyckte jag också att det var väldigt kul att en gammal klassiker i magasinsbranschen fick så mycket tv-tid: nämligen Fejkomslaget-som-man-alltid-får-när-man-slutar™. Jag vet inte riktigt var traditionen kommer ifrån men så länge jag har arbetat med månadstidningar så har man på avslutningsfikat (med champagne och Tösse-tårta) alltid fått ett illa photoshoppat fejkomslag med personligt hållna och förmodat humoristiska rubriker i en IKEA-ram som man sedan håller upp och ansträngt läser högt från och försöker skratta lite medan man känner hur kindmusklerna börjar få spasmer av det ansträngda leendet och all uppmärksamhet. Sedan bär man småfull hem det där fejkomslaget och ställer det i utrymmet mellan soffan och väggen för att vid nästa storstädning bära upp det på vinden. Jag tror jag har en tre-fyra stycken där uppe. Väldigt få magasinsmänniskor blir nämligen genuint glada av det där fejkomslaget. Men det blev uppenbarligen Camilla. Och det hedrar henne tycker jag.

Nu undrar jag: Finns det någon magasinsarbetare som läser detta som faktiskt har sitt fejkomslag på väggen där hemma? Eller står alla andra fejkomslag som någonsin gjorts på stadens vindsutrymmen? Lämna i så fall gärna en kommentar.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar