Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Måndag 07.30 – 13.00

 |  Publicerad 2010-02-15 17:16  |  Lästid: 3 minuter
07.46. Vaknar och kastar som vanligt en snabb blick i spegeln. Det jag ser skakar mig ända in i märgen. Mitt hår ligger nämligen perfekt. Och nu snackar jag inte bara att det är snyggt, utan min frisyr är för första gången i mitt liv fulländad. Jag inser att av alla slumpmässiga kombinationer ens hårstrån kan hamna under en natts sömn så har de av någon anledning hamnat perfekt just idag. Vad är oddsen för det? Jag springer snabbt och hämtar min telefon för att dokumentera detta ögonblick. 
Men det är försent, mina skumpande steg har rufsat till frisyren. Det är fortfarande en väldigt snygg frisyr, men magin är borta.
08.15. Frukost. Min dotter Dixie äter som en skogshuggare: två leverpastejmackor, ett ägg, ett halvt äpple och en halv gurka. Jag försöker ju komma i form så jag nöjer mig fullkornsgröt och två kokta ägg. Under hela den vämjeliga måltiden går mina tankar till skålen som jag vet står där och väntar i kylen. Skålen med Dulce de Leche som jag gjorde i helgen. Dulce de Leche är en slags mexikansk kolasås som tar över tre timmar att koka ihop och förhåller sig till Ohojsås ungefär som Scarlett Johansson förhåller sig till Hoben Frodo. Jag motstår dock frestelsen och tar en sked gröt till.
09.45. Dixie ligger och läser i sängen medan jag svarar på några mail. Hon bläddrar i en av sina böcker, småskrattar för sig själv och stöter då och då ut en lycklig suck. Ibland hamnar hon på en sida som verkar innehålla något extra tänkvärt. 
Då släpper hon blicken från boken som för att kunna smälta det hon just läst.  Hon ser lite ut som jag inbillar mig att Agneta Sjödin gör när hon får vantarna på en ny Paolo Coelho. Jag blir nyfiken och kollar vad det är som Dixie finner så intressant. Det är en bild på en undulat.
10.30. Medans Dixie leker med några klossar smyger jag ut i köket. Jag tar fram skålen med Dulce De Leche och håller den så att morgonsolens strålar smeker den blanka, moccafärgade ytan. Jag flyttar på några gamla senapsburkar och ställer skålen längst in.
12.10. Min flickvän kommer hem för lunch. Hon har med sig nya Mama och kolla här, en hel sida med bara mig!
När vi ätit färdigt ser jag hur min flickvän reser sig och går fram till kylskåpet. Hon tar fram glass ur kylen och börjar sedan rumstrera om i kylen. Snart kommer hon ut med skålen med Dulce De Leche. Fan. Jag som hade hoppats att hon glömt bort den. Fortsättning följer…
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar