Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Måndag förmiddag

 |  Publicerad 2010-12-06 12:26  |  Lästid: < 1 minuter

08.00: Vaknar sent, ligger och drar mig. Jag är ju faktiskt min egen chef och gör vad som faller mig in. Om jag vill ta sovmorgon, så gör jag det. Så enkelt är det.

08.05: Får en ångestattack och går upp.

08.30: Går en kort morgonpromenad med hunden. Jag har som vanligt träskor på mig eftersom det är vad man ska ha på sig när man tar en kort morgonpromenad med hunden. Jag har dock inte räknat med kramsnön som bildats under natten och som av någon anledning alltid fastnar under sulorna på just de här skorna. För varje steg jag tar packas det mer och mer snö och snart balanserar jag omkring som på ett par isplatåskor. Jag ser ut som en nyvaken Ola Salo när jag går in igen.

08.45: Äter frukost. I vanliga fall äter jag alltid två ägg och någon frukt, men eftersom dagens frukt är en banan blir det tre ägg idag. Det känns alldeles för freudianskt annars.

09.00-12.00: Svarar på några mail, fixar med lite papper och börjar sedan skriva. Denna vecka ska jag lämna en Cafékrönika och en kolumn till Metro. Förutom det ska jag göra färdigt formen på en bok, gå på ett par möten och skriva lite på mina egna projekt. I vanliga fall liknar den kreativa processen* en droppande kran men idag öser det av någon anledning ut. Det går mycket bra. Jag tänker att det kanske är läge att göra något kul under eftermiddagen?

* Skrev jag verkligen precis ”den kreativa processen”?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:57