Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Måndag lunch

 |  Publicerad 2010-12-06 14:12  |  Lästid: < 1 minuter

12.00-13.30: Jag arbetar lite till. Det går till ungefär så här: Jag skriver ett litet stycke, lutar mig tillbaka och läser igenom det och skrattar sedan till. Jag skrattar alltid åt det jag precis skrivit, det är en del av min metod. För sedan sitter jag nämligen ett tag och funderar på om jag skrattade för att det var genant eller för att det var bra. Är det bra, behåller jag det, annars tar jag bort det så snabbt det bara går. Tricket är att skriva så mycket att man har tillräckligt med bra grejer för att kunna styrka allt det dåliga och ändå kunna leverera en tillräckligt lång text.

13.30-14.00: Lunch. Nästan varje dag äter jag en omelett till lunch. Just idag blev det enkel ostomelett med en fantastisk grön chilisås som jag har köpt på Chez Albert i Stockholm. Rekommenderas. Eftersom jag har sett på en massa matlagningsprogram att man alltid testar nya kockar genom att låta dem göra en enkel omelett anstränger jag mig till max varje dag för att få till den perfekt krämig och snygg. Dagens omelett får 4 av 5 fiskargubbar, den är nästan perfekt om man bortser från trasiga högra hörnet. Kuken, också!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:57