Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Många frågor, inga svar

I dagens DN kan man läsa följande i “Fråga DN På Stan”:

Var finns Mad Men-barerna i Stockholm, där klientelet ser ut som folk ur Twin Peaks och de spelar riktigt bra musik? (Orkar inte umgås med 20-åringar i tygskor och säckväskor).
– Makarna Olsson
Jag tror aldrig jag har läst en sådan konstig fråga.

Annons

Det finns naturligtvis inget svar på den, dock väcker den en mängd nya frågor. Varför vill makarna Olsson gå på en bar av amerikanskt 60-talssnitt där folk klär sig i rutiga skjortor? Vilken inre bild har de skapat som gör att de kan vara så oerhört specifika i sina önskningar? Och vad får dem att tro att det finns flera sådana fantasibarer i Stockholm? Är det inte också konstigt att det just är tygskor och säckväskor som får exemplifiera 20-åringars stil? Jag tror aldrig jag har hört: ”Usch! Dessa förfärliga ungdomsgäng med sina tygskor och säckväskor”. Unga hipsters ser väl snarare ut just som karaktärerna i Mad Men och Twin Peaks just nu? Och vad är egentligen en säckväska? Någon som vet?

Nej, nu ska jag läsa lite fler av er bloggar. Hörs.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar