Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Mexlagarskolan #10

Här är en oerhört enkel och snabblagad taco, som ändå är fantastiskt god. Passar lika bra att äta ett gäng till middag som förrätt på en tjusig middag. Den är, vad jag brukar kalla, idiotsäker. Alltså, man måste vara allt bra dum för att misslyckas med den.

Annons

Men som med alla enkla rätter behövs det så klart bra råvaror, så försök få tag på goda tortillas.

Shrimp tacos
Du behöver: Majstortillas, räkor (helst råa scampi men även kokta färska räkor funkar det med. Absolut inte färdigskalade i saltlake), smör, vitlök, chilipulver, salt och peppar, lime, silverlök och koriander.

Så gör du: Gör salsan först (se nedan). Sedan finhackar du silverlöken och koriandern och lägger i en skål. Skala räkorna och mosa salt, peppar, chilipulver och ungefär fem vitlöksklyftor i en mortel. Smält ett par matskedar smör i en stekpanna och fräs upp vitlökssmeten. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. Inte för länge, då blir de hårda. Servera med salsan, ett par limeklyftor och korianderhacket.
Salsa para mariscos
Du behöver: 4 till 6 stora mogna tomater, en gurka, 2 chilis, en silverlök, koriander, två teskedar salt (vilket kanske låter mycket, men så ska det va.)

Så gör du: Skala och kärna ur gurkan. Finhacka allt och lägg i en skål.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar