Skip to content

Mexlagarskolan #18

Amerikanska pannkakor kan ju varieras i alla oändlighet men frågan är om inte denna variant från bloggen Homesick Texan är min absoluta favorit (förutom bananpannkakor så klart).  Mexikanska pannkakor med kokosnöt och lime Detta behöver du: 1 ägg, 3.5 dl mjölk, 5.5 dl mjöl, 1 matsked bakpulver, 0.5 tesked salt, 4 matskedar socker, 1.5 dl riven kokosnöt, … Continued

Amerikanska pannkakor kan ju varieras i alla oändlighet men frågan är om inte denna variant från bloggen Homesick Texan är min absoluta favorit (förutom bananpannkakor så klart). 

Mexikanska pannkakor med kokosnöt och lime

Detta behöver du: 1 ägg, 3.5 dl mjölk, 5.5 dl mjöl, 1 matsked bakpulver, 0.5 tesked salt, 4 matskedar socker, 1.5 dl riven kokosnöt, juice samt zest från en lime, 1 tesked kanel och 4 matskedar smält smör.
Så gör du: Vispa ihop ägget och mjölken. Vispa i de andra ingredienserna. Stek i lite smör och vänd ner det börjar bubbla. Servera med pannkakssirap, kanske glass och om du känner dig galet osvensk: lite smör.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.