Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Mexlagarskolan #18

 |  Publicerad 2010-04-11 15:55  |  Lästid: 1 minut
Amerikanska pannkakor kan ju varieras i alla oändlighet men frågan är om inte denna variant från bloggen Homesick Texan är min absoluta favorit (förutom bananpannkakor så klart). 
Mexikanska pannkakor med kokosnöt och lime
Detta behöver du: 1 ägg, 3.5 dl mjölk, 5.5 dl mjöl, 1 matsked bakpulver, 0.5 tesked salt, 4 matskedar socker, 1.5 dl riven kokosnöt, juice samt zest från en lime, 1 tesked kanel och 4 matskedar smält smör.
Så gör du: Vispa ihop ägget och mjölken. Vispa i de andra ingredienserna. Stek i lite smör och vänd ner det börjar bubbla. Servera med pannkakssirap, kanske glass och om du känner dig galet osvensk: lite smör.
Dela på Facebook
Tweeta