Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Mexlagarskolan #19

Det här blir sista mexlagarskolan på ett tag. Men redan nästa helg tänkte jag börja en ny, lite mer somrig junkfoodlagarskola här på bloggen. I väntan på den kan ni väl laga den här mycket läckra räkrätten och berätta för mig vilken av recepten ni tyckt bäst om hittills? 
Camarones Endiablados med rött ris
Till räkorna behöver du: Råa jätteräkor, 2 torkade anchochilis, 3 plommontomater, 1 hel vitlöksklyfta och 4 mosade, en halv gul lök, smör, majsolja, 1 matsked Worcestershiresås, kycklingbuljong, 1.5 dl vitt vin, salt och peppar.
Gör så här: Koka de torkade chilisarna i lite vatten i cirka en kvart.

Annons

Mixa med tomaterna och vitlöksklyftan och låt passera genom en sil. Stek den hackade lök och den mosade vitlöken i lite olja och smör. Lägg i räkorna och när de börjar få färg häller du över chilisåsen, Worcestershiresås, kycklingbuljongen, vinet. Koka ihop två minuer och smaka av mes salt och peppar.

Till riset behöver du: Långkornigt ris, 4 plommontomater, en hel mosad vitlök, en halv gul lök, olja, koriander och salt och peppar.
Gör så här: Dela 4 plommontomater och sätt in dem i ugnen i cirka en kvart. När de är fint rostade mixar du dem med koriandern. Stek det okokta riset ihop med den hackade löken och lite olja. Häll på de mixade tomaterna och vatten efter anvisningarna och koka som vanligt. Servera med räkorna, en limeklyft aoch ett gott glas vitt vin.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar