Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Mexlagarskolan # 4

Har ni provat att laga några av mina mexrätter än? Blev det bra? Berätta gärna i kommentatorfältet. Idag tänkte jag visa hur man göra världens godaste grillade kyckling. Och det fina är att det blir nästan lika gott i ugnen.
Legs of fire
Ingredienser: Kycklingdelar (lår, vingar eller drumsticks), olja, gul lök, vitlök, balsamvinäger, brunt socker, soya, Worchestersås, ketchup, spiskummin, chilipulver, torkad vitlök, vitpeppar, paprikapulver och salt.
Gör så här: Gnid in oljan och de torra kryddorna på kycklingdelarna och sätt in i ugnen full fräs i trettio minuter.

Annons

Samtidigt steker ni lök, vitlök och spiskummin i olja. När det börjar bli mjuk deglaserar ni genom att hälla på balsamvinägern. Häll sedan på brunt socker, soya, Worchestersås och ketchup och låt koka ihop till en kletig massa. Häll på kycklingdelarna och grilla eller sätt in i ugnen tills skinnet blivit knaprigt.

El Rancho dip
Ingredienser: Gräddfil, majonnäs, lime, färsk koriander, gul lök, vitlök, salt och peppar.
Gör så här: Hacka löken, koriandern och vitlöken och blanda ihop med gräddfilen och majon. Pressa i lime, salta och peppra.
Servera det med guacamole och nachos eller potatis och majs.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar