Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Mexlagarskolan # 5

 |  Publicerad 2009-12-13 19:26  |  Lästid: < 1 minuter
Fisk och kålsallad kanske inte låter så där supergott, men jag lovar er: fish tacos är kungen av tacos. Sjukt smarrigt. Så här gör ni:
Fish tacos
Ingredienser: fisk (tonfiskfilé, havsaborre eller hälleflundra) vetemjöl, rismjöl, öl, olja, salt, chili, spiskummin och paprikapulver.
Gör så här: Blanda vetemjöl och kryddorna på ett fat. Rismjöl och öl på ett  annat och rör om så att det blir en kletig frityrsmet. Värm ett par centimeter olja i en stekpanna  tills en klick av frityrsmeten omedelbart puffas upp när du droppar i den. Doppa fiskfiléerna i kryddmjölet först och sedan smeten och lägg i olja. Fritera ett par minuter på varje sida, till smeten blivit krispig och fått en fin färg och lägg sedan på hushållspapper.
Cole slaw
Ingredienser: Röd- eller vitkål, tomat, silverlök, vitlök, honung, dijonsenap, majonnäs, färsk koriander, vinäger, spiskummin och chipotlechili.
Gör så här: Riv kålen, hacka tomatern, löken och vitlöken och blanda. Gör en dressing av de andra ingredienserna (inte för mycket majonnäs, en matsked räcker) och blanda i.
Servera de friterade fiksfiléerna i ett mjukt tacobröd med cole slawen och Pico de gallon (som du har recept på här). Ha gärna lite chips på sidan. Och mexikanskt öl. Men det förstår ni ju själva.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:59