Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Mexlagarskolan #7

 |  Publicerad 2010-01-17 20:03  |  Lästid: 2 minuter
Nachos med ost känner väl alla till? Denna variant är oändligt mycket godare och kan, beroende på hur mycket och vilken sorts ost ni väljer, bli både en fettbomb och ganska nyttig faktiskt. Serveras som en extremt ambitiös snack eller en avslappnat plockig middag.
Beef and beans nachos
Fajitasbiff
Du behöver: Entrecote, ananasjuice, pressad lime, soya, hackad vitlök, spiskummin, chilipulver och salt.
Så här gör du: Gör en marinad på ingredienserna och låt köttet marinera, minst en timme, som längst två dar. Stek eller, ännu hellre, grilla köttet.
Refried beans
Du behöver: Svart bönor, bacon, vitlök, lök, färsk chili, chilpulver, spiskummin och salt
Så här gör du: Stek vitlök, lök och bacon i lite olja. Krydda med spiskummin, lägg i den hackade, färska chilin och en burk svarta bönor och låt koka ihop på låg värme. Salta efter smak.
Garnering
Du behöver: Silverlök och färsk koriander.
Så här gör du: Finhacka löken och koriandern. 
Montering
Du behöver: Tacotortillas, riven ost.
Så här gör du: Lägg tortillas på en plåt och lägg på bönorna i tunt lager. Det grillade/stekta köttet finstrumlarna du och lägger på bönorna. Strö riven ost över. Light om du vill ta det lugnt, amerikansk cheddar om du vill gasa på. Sätt in i den maxade ugnen och låt stå i sex minuter eller tills osten smält och tortillasarna ser crunchy ut. Ta ut och skär i fyra delar, i form av nachos, och strö över garneringen. Servera med pico del gallo eller guacamole eller båda två. Glöm inte ölen, tokfrans.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:59