Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Mexlagarskolan #8

Idag blir det ytterligare en klassisk temexbrunch: Chilaquiles. Ordet betyder bokstavligen “en söndersliten gammal sombrero” (sant) och är mexikanarnas bakfyllefrukost numero uno. Det finns en massa sätt att göra Chilaqules på men så här gör jag den.
Chilaquiles
Du behöver: Tortillas – som du antigen kört i ugnen tills de blivit krispiga, eller friterat eller, som här, färdigköpta tortillachips – fetaost, fyra tomater, en lök, tre vitlöksklyftor, en torkad anchopeppar, färsk koriander, olja, kycklingbuljong och salt.
Så gör du: Ta bort stjälken och fröna i den torkade anchopepparn och stek i olja.

Annons

Lägg i en skål och häll på lite vatten och lått stå. Samtidigt steker du tomaterna, vitlöken och halva löken i oljan. För över till en blender tillsammans med anchopepparn och mixa till en slät smet. Häll tillbaka chilisåsen till stekpannan och häll i kyckling buljong och salta tills det smakat gott. Häll i tortillachipsen och rör runt i cirka fyra minuter. De ska vara lite sega men samtidigt krispiga. Strö över lite fetaost, hackad lök och koriander och servera med ägg – any style.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar