Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Mexlagarskolan återvänder?

Jag och min grillpartner Nikola funderar på att starta upp den gamla goda Mexlagarskolan här på bloggen igen. Eller så gör vi en ny variant? Vad tror ni om det? Medans vi bestämmer oss kanske jag kan få bjuda på receptet till en enkel men god vardagstaco jag brukar göra ibland? Och ja, jag har faktiskt börjat göra egna vetetortillas. Det tar typ fem minuter och blir otroligt mycket godare. Det enda som är knepigt är att få dem runda. Jag har detaljstuderat target=”_blank”>youtubefilmer som den här för att få till rätta kavlingstekniken, men mina tortillas ser ändå alltid ut som när dagisbarn lekt med trolldeg. Nån som har några tips?

Annons

Pork tacos al pastor 4 personer

Spicy, marinerat fläskkött med ananas som egentligen ska grillas, men som funkar att laga till hemma i grillpannan också.

Du behöver: 600 gram fläskkarré, en matsked achiotepasta (om du hittar vill säga, annars chipotlepasta eller chili), 3 inlagda chilis samt lite inläggningsvätska. Färsk ananas och rödlök.

Så gör du: Mixa de inlagda chilisarna med lite inläggningsvätska och achiotepastan (om du har hittat den) och salt. Marinera köttet i detta minst en timme. Grilla sedan ananasen och rödlöken lätt i grillpannan (eller ännu hellre på grillen) och hacka i småbitar. Grilla köttet och när det är färdigt strimlar du det och serverar med ananasen, lite Pico del gallo eller hemgjord chilisås i en nybakt vetetortilla.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar