Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Min arbetsdag så här långt

Om ni ändå undrar mina arbetsdagar ser ut kan jag guida er genom den här:

07.00: Vaknar av att min dotter sparkar mig på pungen i sömnen.

07.20: Sätter på kaffe men upptäcker att filtren är slut. Medan jag viker hushållspapper funderar jag på om en filterförpackning med ett extra nödfilter i någon slags dold ficka skulle kunna vara en bra uppfinning. Överger idén.

Annons

07.30 – 10.30: Programstrul. Blir så stressad att jag går runt i lägenheten och svär i 45 minuter.

10.35: Ger upp, bloggar om när jag vann en teckningstävling.

11.00-12.00: Går omkring och svär lite till.

12.30: Äter lunch och kollar på tv. En äldre brittisk herre berättar att han som barn drömde om att bli lokförare och ghurkasoldat. Han blev båda. Funderar lite på hur världen skulle se ut om alla jobbade med vad de drömde om när de var små. Svårt att tänka sig, men det skulle i alla fall inte råda någon brist på brandmän, ballerinor och guldgrävare.

13.00: Ser på redaktionschef Markus Kyléns twitter att nya numret av Café kommit från tryckeriet. På bilden kan man se en sida från mitt reportage från Ultra trail du Mont Blanc och jag blir både nervös och glad. Det är nämligen första gången jag inte bara skrivit, utan också plåtat ett helt jobb själv.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar