Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Min personliga sommarhit

Innan jag började lyssna på amerikansk topplistecountry trodde jag att låtarna mest handlade om att köra traktor och skjuta talibaner. Vilket de i och för sig gör, men inte bara. För till skillnad från vanlig popmusik (som ju nästan alltid handlar om att vara lyckligt/olyckligt kär) så finns det inom radiocountryn en låt för varje situation i livet. Även de lite mer subtila.

Annons

Den låt jag lyssnat absolut mest på i sommar – Just fishin’ av Trace Adkins – handlar till exempel om något jag knappt visste existerade innan jag blev pappa men som jag nu plötsligt ägnar stora delar av min vakna tid tid åt. Så låten har jag spelat när jag och min dotter suttit i solen och repat gräs med tårna. När vi skalat jordig färskpotatis med händerna djupt ner i en plastbalja, läst kvällstidningarna i hängmattan eller gått och plockat blåbär och sedan käkat upp dem med bara lite mjölk och socker.

Och under hela den här tiden har ju min dotter, så klart, trott att vi bara plockat blåbär eller slappat i hängmattan. Men det jag egentligen försökt göra, är ju att skapa barndomsminnen.
Här är ett par tillfällen som jag hoppas blir ett:

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar