Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Min ultimata dröm

 |  Publicerad 2012-01-19 10:22  |  Lästid: < 1 minut

Innan tv blev bra någon gång i början av 00-talet så kollade jag mest på småroliga familjekomediserier. Minns ni dom? Sådana där enkla entimmasprogram där ett vardagsproblem presenterades i början av programmet för att sedan, snyggt och prydligt och med snoriga skrattårar, lösas i slutet. Det var program som Ed, Providence, Picket Fences eller programmet som SVT av någon anledning börjar reprisera ikväll: Det ljuva livet i Alaska.

Det ljuva livet i Alaska gillade jag mest av alla och jag antar att det är det programmet som bär ansvar för min ultimata dröm om att flytta till ett litet samhälle i Alaska. Detta lilla samhälle ska vara fyllt av timmerstugor, älghorn och excentrisk, men varm, lokalbefolkning som ser lite ut som Hollywoodskådisar i Pendletonkläder. De ska naturligtvis vara misstänksamma mot den snorkiga stadsbon (mig) i början men efter att jag försökt köra ett hundspann och hamnat uppånerpå i ett träd – och kanske räddat stan från en smittkoppsepidemi? – så accepterar de mig och gör mig till en naturlig del av sin tokroliga gemenskap. Jag kommer köra Bronco och ha dunväst och vara med om en massa vardagsäventyr och det kommer bli så himla underbart.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar