Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Mina 3 skräpmatsfavoriter

 |  Publicerad 2013-02-07 13:50  |  Lästid: 2 minuter

Livet är ju inte bara långkok och avsmakningsmenyer. Ibland har man bråttom och/eller är pank och är tvungen att köpa något snabbt och dåligt som man ändå, på något vis, älskar skiten ur. I den absolut lägsta snabbmatsdivisionen har vi alla våra favoriter och här är mina tre:

1. Kebabrullen (ovan)
Kebabrullen är en slags skräpmatshybrid som uppstått när mindre nogräknade pizzerior inte pallat baka riktigt pitabröd utan istället valt att rulla in riktigt dåligt kött i en bit tunnbakad pizzadeg. Resultatet är den kulinariska motsvarigheten till tv-serien Banshee: underbart dåligt. Förutom att kebabrullen nästan alltid är god gillar jag att den avlånga formen gör den så lätt att äta – man behöver aldrig fundera var man ska ta nästa bett. Plus att bära hem den silverfärgade cylindern under armen får mig alltid att känna mig som en fransk astronaut. Bra, kebabrullen!

2. McDonalds dubbla cheeseburgare
Även om McDonalds inte är min favoritkedja så har de (ibland) min absoluta favoritkedjeburgare: den dubbla cheeseburgaren. När den alldagliga cheeseburgaren får en extra skiva kött, och ost, händer nämligen något magiskt som får mig att, nästan, förflytta mig till kön till In-and-out på Sunset Boulevard.

3. Varm korv med bröd
Det är lätt att ta den enkla varmkorven för givet. Men även om exakt samma ingredienser finns att köpa i närmsta matbutik så skulle man ju aldrig kunna (eller iallafall palla) att få den lika god som den är för en tia hos närmsta korvgubbe. En varmkorv ligger ju nämligen hela dagen och tillagas långsamt, långsamt i ett korvspad från 1973 tills den är så len, varm och aromatisk att det känns som att ligga och vuxenmysa med Ryan Gosling på en strand i sydostasien.

Nu undrar jag: Vilka är era skräpmatsfavoriter (OBS: Finskräpmat gillas inte).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-02-07 14:49