Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Mina tatueringar 1

En del av er bloggläsare verkar vara nyfikna på mina tatueringar så jag tänkte att det kanske var på sin plats att berätta lite om dom? Tatueringen ovan, till exempel, är gjord av en amerikansk tatuerare som heter Oliver Peck när han var på besök på Infamous Tattoos i Stockholm. Jag gjorde den när min dotter Dixie* var alldeles nyfödd och texten är hämtad från en låt från tiden för amerikanska inbördeskriget (som till exempel target=”_blank”>Elvis sjunger här). Gillar man att förenkla saker så kanske det kan verka stötande att citera en sydstatarlåt, så för att undvika missförstånd vill jag bara säga att jag absolut inte är någon Robert E Lee-anhängare (tvärtom, go Abraham Lincoln!). Jag bara älskar min dotter (och amerikansk sydstatskultur) väldigt, väldigt mycket.

Annons

* Förtydligande: Dixie är ett gammalt smeknamn för de amerikanska sydstaterna (efter en tiodollarsedel från Louisiana med fransk stavning: ”Dix”). Dock är min dotter döpt efter Dixie Locke – Elvis första flickvän. Ett namn jag fann oerhört gulligt och sparade mentalt när jag läste Peter Guralnicks Elvisbiografi Last Train to Memphis i slutet av 90-talet.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar