Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Mina tv-vanor just nu

 |  Publicerad 2011-10-06 10:58  |  Lästid: 3 minuter

Tv:s höstsäsong har dragit igång och jag tänkte dela med mig av hur mina tv-vanor ser ut. När man ställer upp det så här ser det kanske ut som om jag inte gör annat än att kolla på tv men, skitsamma, jag är faktiskt vuxen och får se på precis vad jag vill. Förutom programmen nedan så kollar jag på även på nyheterna* och på Halv åtta hos mig – i alla fall när det är roliga deltagare. Tips till castaren: mer köksprylbögar och folk med högtflygande gastronomiska ambitioner (men som inte riktigt kan leverera). Min drömdeltagare är en medelålders man med lyxutrustat kök, ett Texturas-kit från Ferran Adria och en mild narcissistisk störning. Okej? Och om ni undrar var Sons of anarchy är så sparar jag på den så att jag kan se hela säsongen i rad – tv-versionen av att göra en kräftstjärtsmacka.

Homeland.

MÅNDAG

Dexter: Äntligen ny säsong! Dexter kanske inte är den kvalitativt bästa tv-serie som gjorts men ändå en av de jag älskar mest. För mig fungerar Michael C Halls ansikte lite som ultravåldsam valsång – jag blir alldeles lugn och avslappnad efter ett avsnitt. Kanske borde söka för det?

Breaking Bad: Alltså har ni sett de senaste tre avsnitten av senaste säsongen? Oj, oj, oj!

Homeland: Stark ny thriller. Jag gillar särskilt att storyn kom igång direkt och Clare Danes bräckligt besatta karaktär.

Vetenskapens värld (gammel-tv): Ett måste om man, som jag, gillar att berätta om ”de senaste vetenskapliga rönen” för sin flickvän medan man käkar frukost. Ett avsnitt räcker en vecka.

2 Broke girls.

TISDAG

2 Broke girls: Ny komediserie som inte är superkul men som jag ändå fastnat för. Kanske för att den samtidigt är väldigt gammaldags och hypermodern – som en blandning mellan Lödder och att checka in på surdegshotellet i Sofo. Plus att Kat Dennings är snygg.

How to make it in America: Inte särskilt roligt, inte särskilt spännande – men ändå himla mysigt, eller hur?

Landet Brunsås (gammel-tv): SVT-infotainment när det är som bäst.

Up all night.

TORSDAG

Top chef Just Desserts: Bästa matsåpan överträffar sig själv i senaste dessert-omgången. Bästa säsongen sedan sedan säsong 6 av vanliga. Bara här man får höra presentationer som: ”Let me introduce master cakemaker, sugar artist extraordinaire and my personal pastry guru: Margret Braun.”

Up all night: Ny komedi om att vara nybliven förälder. Småseg start men är övertygad om den kommer växa till en ny favorit. Många bra SNL-cameos.

Robinson (gammel-tv): Fortfarande bästa svenska dokusåpan. Hatälskar att reta mig på latmaskarna och de som gnäller hela tiden. Men varför sökte ni då? Vad förvänta ni er egentligen?!”, skriker både jag och min tjej när vi kollar på programmet. Och det är ju kul. Min favorit i år? Scout-tjejen med färgat rött hår.

It’s always sunny in Philadelphia.

FREDAG

It’s always sunny in Philadelphia: Inte den smartaste komediserien, men den som jag mest konsekvent skrattar högst åt. Kanske för att de hela tiden balanserar på gränsen för vad som egentligen är okej att skämta om. Senaste avsnittet med barnskönhetstävlingarna var nästan lika bra/creepy som det enskilt roligaste komediavsnitt jag någonsin sett: Nightman cometh-avsnittet i säsong 4. Har också tydligen blivit en musikal.

The Office: Gammal favorit. Saknar dock Steve Carell så mycket att jag igår kollade på Evan den allsmäktige.

Parks and recreation: Bara bäst. Varför? Kolla här till exempel.

Idol (gammel-tv): Oöverträffad underhållning till ungefär nu, när jag varje säsong slutar att kolla.

*Ljug.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-10-06 11:07