Hoppa till innehåll

Mjöd, inte så tufft som det låter

Igår var jag på vikingakrog och drack mjöd för första gången i mitt korta med ändå väldigt innehållsrika liv. Det smakade inte alls som jag tänkt mig. Jag hade förväntat mig en mustig, rustik och extremt manlig brygd – någonstans mellan svagdricka, flugsvamp och malt liquor. Istället smakade det nästan exakt som en Martini Bianco … Continued

Igår var jag på vikingakrog och drack mjöd för första gången i mitt korta med ändå väldigt innehållsrika liv. Det smakade inte alls som jag tänkt mig. Jag hade förväntat mig en mustig, rustik och extremt manlig brygd – någonstans mellan svagdricka, flugsvamp och malt liquor. Istället smakade det nästan exakt som en Martini Bianco där alla isbitarna smält. Meh! Martini – det är ju sånt som italienska flickfotografer i cykelbyxor dricker! Inte rödbrusiga skövlare med flätor i skägget. Jag är mycket besviken, vikingarna. MYCKET besviken.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.