Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Mysteriet löst?

Häromdagen skrev jag om vardagsmysterier, om en flaska fond som jag hittade provsmakad och öppnad på ett elskåp. Och jag undrade vem som gör något sådant? Nu verkar det som om mysteriet kan vara löst. En läsare har nämligen lämnat följande kommentar:

Helt sjukt, men jag tror faktiskt att det var jag som gjorde det där.

Annons

Var ganska packad efter en helkväll med en kompis som bor i Johannesburg, Sydafrika, men som var över i Stockholm för att gå på ett bröllop (vem fan har bröllop i november, skumt redan där) och jag blev sugen på någonting smakrikt och salt. En annan kompis som är ihop med en britt brukar stoppa marmite (en svart mjuk sörja som är JÄST i koncentrerat format) i varmt vatten och dricka det som te. Då tänkte jag att oxfond kanske skulle smaka likadant. Lite salt men ändå en explosion av flavours. Jag köpte den på sleven, smakade en liten klunk och ångrade mig. Det smakade inte som marmite alls, därav dissen. Borde antagligen hällt ut det i en ränna (såvida inte regnvattnet rinner ut till delfinerna som det gör i australien) och stoppat in flaskan i en återvinningscentral, men c’mon, jag var ganska packad.

Jag tycker att detta faktiskt låter som en trovärdig förklaring. Vad tror ni?
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar