Hoppa till innehåll

Nu är jag tillbaka!

Hej foodlovers. Nu är jag tillbaka i stan efter att hela sommaren levt primitivt torparliv i sörmlandskskogarna med liten till obefintlig datauppkoppling. Men bara för att jag inte bloggat nåt betyder inte att jag inte producerat något material till bloggen. Det betyder bara att jag inte publicerat det än. Detta har jag nämligen bland annat … Continued

Hej foodlovers. Nu är jag tillbaka i stan efter att hela sommaren levt primitivt torparliv i sörmlandskskogarna med liten till obefintlig datauppkoppling. Men bara för att jag inte bloggat nåt betyder inte att jag inte producerat något material till bloggen. Det betyder bara att jag inte publicerat det än. Detta har jag nämligen bland annat ägnat mig åt i sommar:

* Jag har vågat trotsa alla surdegshånare och odlat mitt livs första surdegskultur.
* Jag har köpt den ultimata matlagningsprylen, en Big green egg, och lärt mig spela den som en fela.
* Jag har, på bara ett par veckor, gått från att dricka pulverkaffe till att bli en sådan där irriterande kaffenörd med våg, termometer och liten upprullad mössa.
* Jag har fyndat allmoge.
* Jag har odlat ett präktigt milis-skägg.
* Jag har smitt allvarliga planer på att göra eget grillkol.

Men mer om detta, och mycket annat, så fort jag duschat, plockat fästingar samt avnjutit en av civilisationens absolut största välsignelser: att stående med huvudet i kylskåpet äta upp överbliven Mapo dofu från X’ian köket på Frejgatan.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.