Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Ny bloggserie: Är det värt det?

De senaste åren har det ju bara blivit mer och mer populärt att göra sin mat själv, från grunden. Att sätta surdegar, pickla grönsaker (se ovan) och stoppa sin egen korv (de säger aldrig i vad?!). För att ni ska slippa, så har jag följdaktligen tänkt att i en ny bloggserie försöka få ett svar på den eviga frågan om det verkligen är värt det? Är till exempel hemmarökt bacon så mycket godare än köpt att det rättfärdigar att köksgardinerna ständigt luktar majbrasa? Är tillfredställelsen av att hålla en alldeles nybakt surdegsbrödsbebis i famnen så stor att det är värt att stå och kladda med en massa deg och skit innan? Är det värt det att fiska sin fisk själv? Brygga sitt egen öl? Odla sina egna grönsaker? Bygga sin egen mjölnarkvarn?

Annons

Ungefär sådana grejer tänkte jag försöka ta reda på. Så nu är bara frågan: Vad vill ni mer att jag ska testa om det är värt det? Ordet är fritt.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar