Skip to content

Ny bloggserie: Är det värt det?

De senaste åren har det ju bara blivit mer och mer populärt att göra sin mat själv, från grunden. Att sätta surdegar, pickla grönsaker (se ovan) och stoppa sin egen korv (de säger aldrig i vad?!). För att ni ska slippa, så har jag följdaktligen tänkt att i en ny bloggserie försöka få ett svar … Continued

De senaste åren har det ju bara blivit mer och mer populärt att göra sin mat själv, från grunden. Att sätta surdegar, pickla grönsaker (se ovan) och stoppa sin egen korv (de säger aldrig i vad?!). För att ni ska slippa, så har jag följdaktligen tänkt att i en ny bloggserie försöka få ett svar på den eviga frågan om det verkligen är värt det? Är till exempel hemmarökt bacon så mycket godare än köpt att det rättfärdigar att köksgardinerna ständigt luktar majbrasa? Är tillfredställelsen av att hålla en alldeles nybakt surdegsbrödsbebis i famnen så stor att det är värt att stå och kladda med en massa deg och skit innan? Är det värt det att fiska sin fisk själv? Brygga sitt egen öl? Odla sina egna grönsaker? Bygga sin egen mjölnarkvarn?

Ungefär sådana grejer tänkte jag försöka ta reda på. Så nu är bara frågan: Vad vill ni mer att jag ska testa om det är värt det? Ordet är fritt.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.