Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Nyponsoppa från scratch?

I helgen hade jag tänkt att laga Universums godaste macka™ men drabbades av något slags elakt dagisvirus och tvingades istället att äta glass, kolla på Spartacus: Vengeance och, då och då, titta hundögt på min sambo och säga ”fy sjutton vad dåligt jag mår”. Ja, jag blir Karlsson på taket när jag är risig men det blir du säkert också, så sluta hånle.

Annons

En bra grej med att vara sjuk är dock att man får äta varm nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier. Det är himla gott, är det inte det?

Just denna gång började jag dock fundera på hur mycket godare det egentligen skulle bli om man gjorde alla delarna själv, från scratch (inklusive glassen). SKULLE det ens bli godare, eller är det själva halvfabrikaten som ger barndomsassociationer? Skulle det, helt enkelt, vara värt det? Detta måste genast testas. Resultat publiceras senare i veckan (precis som receptet till Universums godaste macka™ så klart.)

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar