Hoppa till innehåll

Nyponsoppa från scratch?

I helgen hade jag tänkt att laga Universums godaste macka™ men drabbades av något slags elakt dagisvirus och tvingades istället att äta glass, kolla på Spartacus: Vengeance och, då och då, titta hundögt på min sambo och säga ”fy sjutton vad dåligt jag mår”. Ja, jag blir Karlsson på taket när jag är risig men … Continued

I helgen hade jag tänkt att laga Universums godaste macka™ men drabbades av något slags elakt dagisvirus och tvingades istället att äta glass, kolla på Spartacus: Vengeance och, då och då, titta hundögt på min sambo och säga ”fy sjutton vad dåligt jag mår”. Ja, jag blir Karlsson på taket när jag är risig men det blir du säkert också, så sluta hånle.

En bra grej med att vara sjuk är dock att man får äta varm nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier. Det är himla gott, är det inte det?

Just denna gång började jag dock fundera på hur mycket godare det egentligen skulle bli om man gjorde alla delarna själv, från scratch (inklusive glassen). SKULLE det ens bli godare, eller är det själva halvfabrikaten som ger barndomsassociationer? Skulle det, helt enkelt, vara värt det? Detta måste genast testas. Resultat publiceras senare i veckan (precis som receptet till Universums godaste macka™ så klart.)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.