Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Och vinnaren är…

 |  Publicerad 2010-06-07 13:28  |  Lästid: < 1 minut

Häromdagen hade jag en liten tävling där mina läsare fick tycka till om vad som egentligen utmärker 2010-talsmannen. Många roliga förslag trillade in. Men vinnaren av tacos för två blev ändå signaturen Fredrik för hans skarpsynta iakttagelse att det är karaktären Ron Swanson i tv-serien Parks and recreation som representerar en ny slags förebild för 2010-talsmannen. Fredrik erkände att han till och med ska börja på träslödjskurs för att efterlikna sin idol.

Jag tror att han kan ha en poäng. I tv-serien representerar Ron Swanson ett slags gammaldags, rekordreaktionärt mansideal. Han har mustasch, gillar bacon och träslöjd samt har politiska åsikter så långt till höger att han trillar av kanten. Samtidigt är han ju jättegullig! Där dagens äldre 60-talistmän kör fixiecyklar och samlar på limited editionsneakers från Japan så behövs helt enkelt en lite kärvare förebild som Ron Swanson som motvikt.

Hedersomnämnande: Signaturen Isac hade flera roliga, välformulerade förslag.  Varav följande två var mina favoriter. 2010-talsmannen…

… köper gärna begagnade kläder, så länge de är dyra och säljs i en butik inredd med uppstopppade djur och kartor.

… har inget körkort, inte heller det på grund av oförmåga utan för att Apple inte tillverkar bilar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-06-07 21:53