Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Om den här bloggen

För hundra år sedan var man pojke till tolvårsåldern då man konfirmerades och plötsligt ansågs vara man. Detta var man sedan i ungefär 60 år tills man inte orkade jobba lika mycket längre. Då blev man gubbe och en kort tid senare så dog man.

Annons

 Idag är man istället övervuxen pojke tills man fyller fyrtiotvå då man, över en natt, hoppar över mansstadiet och går direkt till att vara gubbe. Sedan är man det i ungefär 50 år tills man dör.

Så hur gör man egentligen om man varken har lust att vara en förvuxen pojke eller alldeles för ung gubbe? Vad innebär det egentligen att vara en modern man? 
Ja, jag har ingen aning. Men tanken med den här bloggen är att den ska fungera som en förlängning av den krönika om modern manlighet jag har i pappersupplagan av Café och att vi tillsammans ska undersöka frågor som dessa. 
Det ska bli mycket trevligt.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar