Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Om den här bloggens framtid

 |  Publicerad 2010-08-16 10:27  |  Lästid: 2 minuter

Hela denna vecka är det inskolning för min dotter på dagis. Efter det är min föräldraledighet officiellt slut och jag börjar jobba heltid som frilansjournalist/formgivare igen. Detta kommer antagligen innebära ett par förändringar i bloggen, jag kan till exempel tänka mig att det kommer bli lite mindre snack om bebisar och lite mer om business. Men framför allt får jag nu ännu mer tid att försöka göra bloggen ännu bättre.

Redan nästa vecka planerar jag till exempel införa ett nytt fast moment som jag funderar på att kalla Hipsters med hobbies* (störigt namn, jag vet).

Så här tänker jag nämligen: man brukar ju säga att det finns två sorters människor. De som går före och GÖR saker och de som går efter och kommenterar. Båda typer är lika viktiga men det som hänt de senaste åren är att det blivit en slags övervärdering av de som kommenterar – inte minst på grund av bloggar som den här. En motreaktion mot detta är ju att vänta så jag tänkte att, hallå, varför kan den inte börja här, på min blogg**? Därför vill jag nu slå ett slag för alla er som gör något mer av er fritid än att bara festa, kolla Mad Men och bitcha på internet. Som startar små projekt fast de är dödsdömda***, som bygger saker, samlar på grejer eller bara lär sig allt som går om ett, för alla andra, svintråkigt ämne.

Så är du en passionerad beundrare av minimunspelet? Samlar du på förstadagsbrev? Knäpper du småvilt eller ska du börja på en träsnideskurs i höst? Har du helt enkelt en hobby som hela tiden hotar att ta över ditt liv? Maila i så fall genast jonas.cramby@cafe.se.

* Förtydligande: Hipsters med hobbies är mest ett klatschigt namn. Du måste inte ha herrtrendfrisyr och klä dig som en statist i Sjunde inseglet för att vara med i min lilla bloggserie. Samtidigt kanske du inte ska vara en Ove heller...

** Ja, jag inser ironin i detta.

*** Ja, Hipsters med hobbies kan mycket väl vara en av dessa dödsdömda projekt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:56