Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Om Uppdrag granskning

Gårdagens Uppdrag granskning om MMA var väl relativt nyanserat ändå? Även om jag tror att programmet kommer ge en massa vanliga MMA-motionerande ungdomar problem med moralhysteriska föräldrar (vilket är synd eftersom det antagligen är ett större hot mot folkhälsan att sitta inne och spela tv-spel och äta Gorbys).

Annons

Att de hela tiden valde att visa de sista minuterna av de värsta fajterna ger ju oinsatta människor samma bild av sporten som om man skulle representera motorsport med ett ihopklipp av de värsta krascherna eller tennis med klipp på bollkallar som får tennisbollar på pungen.

Samtidigt, det ÄR en kontroversiell sport. Jag kan förstå att folk kan finna den upprörande. Och det är väl just därför den är så intressant? Till skillnad från till exempel badminton finns det mycket att säga om MMA, men det kan jag inte göra nu eftersom måste jag gå på Barnavårdcentralen och sedan ägna mig åt hemmaspa och pedikyr. 
Det är MMA-träning ikväll och man vill ju vara välgroomad när man ska sparka Klas i ansiktet!
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar