Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Onsdag 08.00 – 10.00

 |  Publicerad 2010-02-17 09:12  |  Lästid: 2 minuter


09.40. Jag står med en kopp kaffe i handen och tittar ut genom fönstret. Vilket busväder det är idag. Idag har man ju ingen lust att gå ut. Då slår det mig: Det behöver jag ju inte heller. Jag är ju pappaledig och kan göra vad fan jag vill. Ingen säger till mig vad jag ska göra, jag är min egen man och idag vill jag stanna inne. Så det tänker jag göra.
Jag tänker på när jag var liten och hur det fortfarande fanns hemmafruar. De satt alltid vid köksbordet i köket med en kaffekopp framför sig på den smuliga vaxduken. Och om de rökte, rökte de gula blend med ena handen i armhålan. Ibland hade de en annan hemmafru på besök, oftast var de ensamma, men de satt alltid tysta och tittade ut genom fönstret. Det enda man hörde var det långsamma tickandet från en farfarsklocka i vardagsrummet. Det hela var väldigt mycket svensk debutantprosa.
Att bara sitta sådär och låta dagarna gå var deprimerande redan för mig som 7-åring, så jag tänker att om jag ska stanna inne hela dagen så måste jag ju aktivera Dixie och mig. Vi måste göra något kul. 
Vi måste rita.
Så nu vill jag ha hjälp av er. Vad ska jag rita? Det kan vara precis vad som helst. En bibelscen eller ett idolporträtt av Danny Saucedo. Jag är dålig på att rita men jag lovar att verkligen anstränga mig och rita så fint jag bara kan. Jag kommer ta uppdraget på största allvar. Resultatet presenteras, ska vi säga klockan 13.00?
Och nej, jag tänker inte rita en regnbågspenis.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar