Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Operation: BBQ

Nu kan jag avslöja att det projekt som är tänkt att avlösa min lilla mexlagarskola här på bloggen kommer kallas Operation: BBQ. Förutom tacos så är jag och min kompis Nikola nämligen båda besatta av äkta Texas-BBQ, där köttet snarare röks än grillas, och har bestämt oss för att bygga en BBQ-smoker på nollbudget men enligt konstens alla regler.
De första stegen togs igår.

Annons

Så här gick det till:

Jag mötte upp Nikola på Electric Tattoo, tatueringssalongen han är delägare till. Den ligger på Skånegatan och precis som gamla tiders streetshops har de, så ofta det går, drop-intatuering. Grymt ställe, gå dit. 
Det här är Nikolas hund. Hon heter Elsa.Om man ska göra en BBQ-smoker på nollbudget måste man ha en metalltunna av något slag och Nikola hade hört att det låg en i vattnet vid Årstaviken. Och mycket riktigt, där låg en! Nikola började genast baxa upp den smutsiga, gamla saken. Jag hade gärna hjälpt till men, hallå, nån måste ju sköta kameran.
Manlig urringning – mumsigt.
Och så var det första steget mot att revolutionera den svenska grill-scenen taget! Den spännande fortsättningen följer.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar