Hoppa till innehåll

På tal om begagnade bilar…

… så följde jag en gång med min kompis Oskar när han skulle köpa sommarbil. Han hade kommit överens med säljaren att träffas på Rörstrandsgatan i Stockholm och när vi kom dit stod det mycket riktigt en helt vanlig medelålders man i keps vid bilen och väntade. Det enda som var lite underligt var att … Continued

… så följde jag en gång med min kompis Oskar när han skulle köpa sommarbil. Han hade kommit överens med säljaren att träffas på Rörstrandsgatan i Stockholm och när vi kom dit stod det mycket riktigt en helt vanlig medelålders man i keps vid bilen och väntade. Det enda som var lite underligt var att det över hela motorhuven, med säkert en meter höga bokstäver,  stod ordet ”FITTA” ristat. Jag viskade till min kompis att han ju inte kunde köpa den där bilen men Oskar var för artig för att dra sig ur utan att åtminstone gå igenom de vanliga procedurerna först. Så han stod och sparkade däck en stund och tog sedan bilen på en halvtimmes provtur under vilken gubben och Oskar hela tiden småpratade om bränsleförbrukning, tidigare ägare och hur cd-radion fungerade – men inte en enda gång nämnde varför det egentligen stod ett jättestort könsord på motorhuven. Sedan sa Oskar, ”Jag ska fundera på det”, och så åkte vi hem.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.