Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Pappalediggrejer 2: Fotografiska

 |  Publicerad 2010-07-20 10:26  |  Lästid: < 1 minut

I mitt lilla aktivitetstest för föräldralediga har jag kommit till det nyöppnade Fotografiska muséet vid Slussen i Stockholm. Jag tänkte att det skulle kunna vara lite ”ironiskt” att välja att inte plåta just här – men nu när jag lägger upp inlägget upptäcker jag att det bara blir tråkigt. Skitsamma. Det här muséet var i alla fall inte optimalt att ta med barn på. Det var mycket folk, mörkt och fyllt av kulturmänniskor som tycker att barn passar bäst plåtade i en ballerinakjol och med en AK4:a över axeln i ett slags protest mot våld (eller könsroller). Grym museibutik dock.

Pappaledigtest: Fotografiska museet

Dixies bästa: Utställningen med Vee Speers. Eftersom ett av barnen på bilderna bar på en kanin. Det fanns också en persienn i ett av mötesrummen som var ganska så intressant.
Min bästa: Utställningen From back home av Anders Petersen. Fantastiska bilder från konstnärens hemort i Värmland. Jag hörde en amerikansk besökare beskriva bilderna som, ”Pictures of swedish rednecks”. Visste ni förresten att det är ett av Anders Petersens foton som är omslaget till Tom Waits Rain dogs? Nu vet ni det.

Dixies läskigaste: Utställningen Ett barn blir till av Lennart Nilsson verkade väcka obehagliga minnen hos min dotter, för den sprang hon skrikande igenom.
Min läskigaste: Kycklingsalladen i fiket.

Dixies betyg: X (ett).
Mitt betyg: XXXX (fyra).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-07-20 15:42