Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Pappalediggrejer 3: Moderna muséet

 |  Publicerad 2010-07-21 08:11  |  Lästid: 2 minuter

I dagens pappaledigtest har turen kommit till Moderna muséet och jag kan ju direkt säga att modern konst och 1.5-åringar inte är någon lyckad kombination. Jag som hade hoppats på ett par timmars stilla kontemplation om vad det egentligen innebär att vara människa fick istället springa omkring och försöka hindra min dotter från att utföra en egen liten kulturrevolution på stora delar av det senaste århundradets dekadenta, västerländska konstskatt.

Och vem kan egentligen klandra henne?

Här har vi ju nämligen ett ställe med flera salar full av grejer som man absolut inte får pilla på men, om man ska vara riktigt ärlig, ser ut som innehållet i pysselrummet på Förskolan Sockerbagaren. Detta säger jag inte för att jag är någon reaktionär modern konsthatare – tvärtom älskar jag det – men man får en lite annorlunda syn på en installation bestående av en damsko på ett serveringsfat när man försöker hindra sin dotter från att pilla loss den.

moderna
modern2
moderna3

Pappaledigtest: Moderna Muséet

Dixies bästa: Larmknapparna på handikapptoaletten.
Min bästa: De brinnande bensinstationerna av Ed Ruscha.

Dixies sämsta: Att man inte fick pilla på nåt.
Min sämsta: Att det inte gick att hitta geten.

Dixies betyg: X (etta).
Mitt betyg: XXXXX (fem).

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:56