Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Problemet med barn

 |  Publicerad 2010-08-12 12:12  |  Lästid: < 1 minuter

Ibland, när man pratar med sina barnlösa vänner, så utrycker de en oro över att livet skulle förändras för mycket om de skulle slå till och skaffa barn. Att de inte längre skulle vara fria att göra samma saker som de alltid gjort och allt sånt där. Jag brukar då försöka lugna dem och säga att man visst kan göra samma saker, bara inte lika ofta.

”Det är hur mycket tid du har som förändras, inte du”, brukar jag säga med min allra klokaste Kay Pollackröst och lägga en lugnande hand på axeln på min vän.

Jag skulle dock, idag, vilja korrigera detta. Det finns faktiskt en sak man inte kan göra längre: nämligen att skala ägg direkt över sophinken. Förut skalade jag alltid ägg direkt över sopen, men nu när den alltid är full med bajsblöjor så känns det inte så fräscht längre. Och som en konsekvens har jag nu börjat lägga äggskalen i använda kaffekoppar och det är ju helvete att diska de där om äggskalsbitarna fastnat i botten. Ett helvete säger jag!

Kanske inte en orsak till att inte skaffa barn, men jag tyckte iallafall ni borde veta det.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:56