Hoppa till innehåll

Projekt Deadwoodstugan

Trots att min sambo jobbar på inredningstidning har jag aldrig varit superintresserad av sånt där. Men ända sedan jag började se om världens bästa tv-serie Deadwood för ett par veckor sedan har inte bara mitt inredningsintresse börjat blomma ut, det är på gränsen till att gå helt jävla teppanyaki. Jag går på loppisar, hänger på … Continued

Trots att min sambo jobbar på inredningstidning har jag aldrig varit superintresserad av sånt där. Men ända sedan jag började se om världens bästa tv-serie Deadwood för ett par veckor sedan har inte bara mitt inredningsintresse börjat blomma ut, det är på gränsen till att gå helt jävla teppanyaki. Jag går på loppisar, hänger på freecabinporn.com, dammsuger auktionssajter och ja, jag har till och blivit stamkund på Etsy (gamla kartor-avdelningen).

Jag finner säsong 1 av Deadwood särskilt snygg. Eftersom nybyggarlägret här ännu bara är ett par månader gammalt så består alla hus samt inredning fortfarande av helt obehandlad gran (vilket gör det asjobbigt för Jewel att torka upp blodfläckar) och alla möbler ser ut att vara snickrade av någon som inte är särskilt bra på det. Ursnyggt!

Exakt en sådan inredning vill jag ha – så under våren planerar jag inreda min skrivarlya på landet till min egen lilla Deadwoodstuga. Jag har redan köpt en ej hantverksmässigt utförd trästol och en staty av en anfallande grizzly. Andra inspirationstips mottages med tacksamhet.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.