Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Projekt: Hemmabar

oldf

Att dricka en riktigt god drink i riktigt vackra glas på en riktigt trevlig bar kan ju vara det absolut trevligaste som finns. Så varför, slog det mig häromdagen, blandar jag fortfarande bara busgrogg hemma? Nej, nu är det väl äntligen dags att göra slag i saken och börja bygga upp en riktigt jäkla bra hemmabar. Jag vill ha vackra glas, bra utrustning och, det viktigaste av allt, de perfekta ingredienserna för att kunna blanda en grym Sazerac, Whiskey Sour eller Smokey Margarita.

Annons

Jag tänker att vi börjar med isen. Det finns ju nämligen inget som får en att känna sig så sofistikerad som att svischa runt en vacker iskub i sitt drinkglas medan man småpratar lite om vilken superhjälte man helst skulle vilja ligga med (She-Hulk). Men hur får man egentligen, som på en riktigt bra bar, till en helt genomskinnlig is och inte de likgrå hemmafrysta klumpar som ser ut att vara hämtade från en pulkåkares lovikavantar? Jo, antingen köper man en ismaskin för 60 000 dollar eller så tar man fram lilla kemistlådan och börjar experimentera.

Återkommer.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar