Skip to content

Projekt: Hemmabar

Att dricka en riktigt god drink i riktigt vackra glas på en riktigt trevlig bar kan ju vara det absolut trevligaste som finns. Så varför, slog det mig häromdagen, blandar jag fortfarande bara busgrogg hemma? Nej, nu är det väl äntligen dags att göra slag i saken och börja bygga upp en riktigt jäkla bra … Continued

oldf

Att dricka en riktigt god drink i riktigt vackra glas på en riktigt trevlig bar kan ju vara det absolut trevligaste som finns. Så varför, slog det mig häromdagen, blandar jag fortfarande bara busgrogg hemma? Nej, nu är det väl äntligen dags att göra slag i saken och börja bygga upp en riktigt jäkla bra hemmabar. Jag vill ha vackra glas, bra utrustning och, det viktigaste av allt, de perfekta ingredienserna för att kunna blanda en grym Sazerac, Whiskey Sour eller Smokey Margarita.

Jag tänker att vi börjar med isen. Det finns ju nämligen inget som får en att känna sig så sofistikerad som att svischa runt en vacker iskub i sitt drinkglas medan man småpratar lite om vilken superhjälte man helst skulle vilja ligga med (She-Hulk). Men hur får man egentligen, som på en riktigt bra bar, till en helt genomskinnlig is och inte de likgrå hemmafrysta klumpar som ser ut att vara hämtade från en pulkåkares lovikavantar? Jo, antingen köper man en ismaskin för 60 000 dollar eller så tar man fram lilla kemistlådan och börjar experimentera.

Återkommer.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.