Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Projekt mentor/protege: Kandidat 2 & 3

Sökandet efter en protegé går vidare. Eftersom jag slarvat lite i veckan tänkte jag idag presentera två tänkbara kandidater. Här är dom:

Kandidat 2: Johan Ljungqvist

Johan Ljungqvist är 20 bast och pluggar journalistik på folkhögskola. Jag fastnade för hans brev av två anledningar. Dels så kombinerar Johan skrivandet med att plåta – något som jag tycker känns väldigt journalist 2.0. Bra, Johan. Och faktumet att han krånglar till det för sig och plåtar analogt gillar jag skarpt! Om det vore enkelt skulle ju alla göra det, eller hur? Sedan verkar han vara väldigt cool och egensinnig också (jag följer honom på twitter) och det skadar ju aldrig.

Annons

Nackdel: Jag vet egentligen inte så mycket hur han skriver. Och eftersom Johan är så ung kan det dröja innan man ser resultatet av ett eventuell mentorskap. En del hittar sin grej direkt med för andra kan det ta tid. För mig tog det typ 10 år. Och det skulle ju ha blivit en rätt långtråkig bloggserie.

Kandidat 3: Johan Hurtig

Johan Hurtig är ju världens gulligaste kille och vem skulle inte vara stolt över att ha honom som protegé? Ni har väl läst hans offentliga ansökningsbrev? Förutom att jag tycker att han är en egensinnig, begåvad och rolig skribent – som jag nog ändå skulle kunna ha lite tips åt – så klär han sig ju också typ snyggast i Stockholm också. Så ett mentorskap skulle nog kunna gå åt båda hållen.

Nackdel: Johan behöver ingen extra exponering. Han är också redan framgångsrik och att välja honom skulle också kunna ses som ett utslag av någon slags svågerpolitik. Han är även min chef här på cafe.se – vilket kanske skulle kunna bli lite weird? Eller?

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar