Hoppa till innehåll

Projekt mentor/protege: Kandidat 2 & 3

Sökandet efter en protegé går vidare. Eftersom jag slarvat lite i veckan tänkte jag idag presentera två tänkbara kandidater. Här är dom: Kandidat 2: Johan Ljungqvist Johan Ljungqvist är 20 bast och pluggar journalistik på folkhögskola. Jag fastnade för hans brev av två anledningar. Dels så kombinerar Johan skrivandet med att plåta – något som … Continued

Sökandet efter en protegé går vidare. Eftersom jag slarvat lite i veckan tänkte jag idag presentera två tänkbara kandidater. Här är dom:

Kandidat 2: Johan Ljungqvist

Johan Ljungqvist är 20 bast och pluggar journalistik på folkhögskola. Jag fastnade för hans brev av två anledningar. Dels så kombinerar Johan skrivandet med att plåta – något som jag tycker känns väldigt journalist 2.0. Bra, Johan. Och faktumet att han krånglar till det för sig och plåtar analogt gillar jag skarpt! Om det vore enkelt skulle ju alla göra det, eller hur? Sedan verkar han vara väldigt cool och egensinnig också (jag följer honom på twitter) och det skadar ju aldrig.

Nackdel: Jag vet egentligen inte så mycket hur han skriver. Och eftersom Johan är så ung kan det dröja innan man ser resultatet av ett eventuell mentorskap. En del hittar sin grej direkt med för andra kan det ta tid. För mig tog det typ 10 år. Och det skulle ju ha blivit en rätt långtråkig bloggserie.

Kandidat 3: Johan Hurtig

Johan Hurtig är ju världens gulligaste kille och vem skulle inte vara stolt över att ha honom som protegé? Ni har väl läst hans offentliga ansökningsbrev? Förutom att jag tycker att han är en egensinnig, begåvad och rolig skribent – som jag nog ändå skulle kunna ha lite tips åt – så klär han sig ju också typ snyggast i Stockholm också. Så ett mentorskap skulle nog kunna gå åt båda hållen.

Nackdel: Johan behöver ingen extra exponering. Han är också redan framgångsrik och att välja honom skulle också kunna ses som ett utslag av någon slags svågerpolitik. Han är även min chef här på cafe.se – vilket kanske skulle kunna bli lite weird? Eller?

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.